Octavian Calmâc nemulțumit de prestația „OHL ZS”, companie contractată în reabilitarea traseului Chișinău – Ungheni

Home  >>  Articol preluat  >>  Octavian Calmâc nemulțumit de prestația „OHL ZS”, companie contractată în reabilitarea traseului Chișinău – Ungheni

Octavian Calmâc nemulțumit de prestația „OHL ZS”, companie contractată în reabilitarea traseului Chișinău – Ungheni

11
oct.,2017

3

La 10 octombrie 2017, Viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministrul Economiei și Infrastructurii, a convocat o ședință de lucru cu reprezentanții  companiei OHL ZS din Cehia, care îndeplinește lucrările de reabilitare a două segmente de circa 50 km a traseului Chișinău – Ungheni – Sculeni, inclusiv construcția drumului de ocolire a municipiului Ungheni.

Vedeți și:
1. Implementarea Planului de acțiuni pentru reabilitarea drumului R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni. Rapoarte pentru iulie 2017
2. Raionul Ungheni nu va profita de trasee pe care se va circula cu 110 km/h. De ce?!

Conform comunicatului Ministrul Economiei și Infrastructurii:

În cadrul dialogului, vicepremierul Octavian Calmîc a accentuat că conducerea Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), care a preluat gestionarea domeniului dat, apreciază drept nesatisfăcătoare prestația antreprenorului în procesul de îndeplinire a prevederilor contractuale, acestea fiind realizate cu întârzieri și abateri de la graficul stabilit.

Reabilitarea drumurilor naționale constituie unul din obiectivele primordiale ale autorităților, inclusiv și în raport cu partenerii de dezvoltare, care susțin prin diferite fonduri aceste proiecte. În aceste condiții suntem nevoiți să intervenim cu decizii prompte în procesul de realizare a contractelor și să solicităm garanții din partea antreprenorilor privind capacitatea de îndeplinirea a lucrărilor”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii. 

În opinia vicepremierului, progresul lent în realizarea lucrărilor se datorează termenului îndelungat de elaborare a detaliilor de execuție de către antreprenori, modificărilor în proiectele tehnice din cauza executării necalitative  a acestora, neachitarea la timp de către antreprenori a materialelor contractate, etc.

În context, Octavian Calmîc a solicitat reprezentanților companiei, Roman Kocurek, director de producție și membru al Consiliului de administrație OHL ZS a.s., și Moises Louredo Casado, director general OHL ZS MO SRL, un plan săptămânal de acțiuni privind mersul lucrărilor, termeni concreți de dare în exploatare a fiecărui segment de drum, etc.

Reprezentanții companiei au recunoscut că se confruntă cu probleme atât obiective, cât și subiective în realizarea prevederilor contractuale, dând asigurări că până la finele anului curent vor depune eforturi maxime în realizarea lucrărilor, încât anul viitor să fie îndeplinite toate obiectivele asumate în reabilitarea drumului. Referindu-se la cerința conducerii MEI de a realiza toate lucrările pe centura de ocolire a municipiului Ungheni, încât la 31 octombrie curent să fie deschisă circulația pe acest segment, reprezentanții OHL ZS a.s. au dat asigurări că vor întreprinde toate măsurile ca acest obiectiv să fie realizat.

Vorbind despre construcția drumului de ocolire și importanța lui, vicepremierul Octavian Calmîc a mai punctat odată în plus că acest proiect este extrem de importantă pentru Republica Moldova, deoarece va scurta cu circa 20 km drumul până la Vama Sculeni și la noul pod peste Prut, proiect preconizat spre realizare în colaborare cu România în zona comunei Zagarancea. Plus la toate, centura va micșora esențial circulația transportului de tranzit prin municipiul Ungheni.” 

Totodată, conform agenției de presă INFOTAG:

Problema tergiversării lucrărilor pe drumul Chişinău-Ungheni durează din 2015. De activitatea antreprenorului ceh era nemulţumit şi fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, care a stabilit drept termen limită de executare a lucrărilor sfârşitul anului 2016, avertizând că, în caz contrar, va rezilia contractul. Antreprenorul a dat asigurări că va încheia lucrările până la sfârşitul anului.

Aceași sursă comunică:

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană de Investiţii şi Comisia Europeană au acordat 80 mil. euro pentru reabilitarea a drumului Chişinău-Ungheni pe o lungime de 92 km.

sursa:
1. Ministerul Economiei și Infrastructurii
2. Agenția de Presă INFOTAG

3 Comments so far:

  1. […] această astăzi regiunea noului pod, parte a centurii de ocolire a mun. Ungheni, din localitatea Zagarancea. Conform informațiilor transmise la redacția blogului nostru (pagina de facebook a blogului) de […]

  2. […] 2018, în regiunea noului pod, parte a centurii de ocolire a mun. Ungheni, din localitatea Zagarancea. Conform informațiilor transmise la redacția blogului nostru (pagina de facebook a blogului) de […]

  3. […] pasajului din oraşul Străşeni, peste drumul R1, Chişinău-Ungheni-Sculeni, va fi executat de către întreprinderea ,S.C. „Poduri Prim” SRL și va avea o lungime totală […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte