Autostrada Ungheni – Iași – Tg. Mureș: Aviz pozitiv în Comisia pentru buget și finanțe din cadrul Senatului României

Home  >>  Basarabia  >>  Autostrada Ungheni – Iași – Tg. Mureș: Aviz pozitiv în Comisia pentru buget și finanțe din cadrul Senatului României

Autostrada Ungheni – Iași – Tg. Mureș: Aviz pozitiv în Comisia pentru buget și finanțe din cadrul Senatului României

11
oct.,2017

0

Comisia pentru buget și finanțe din cadrul Senatului a avizat pozitiv proiectul de lege privind demararea lucrărilor pentru Autostrada Ungheni – Iași – Tg. Mureș  – „Autostrada Unirii”, comunică pe pagina sa de facebook Constantin Codreanu, deputat la București, originar din Republica Moldova 

Vedeți și:
1. Autostrada Ungheni-Iași-Tg. Mureș // În Iași se va organiza cel mai mare lanț uman în susținerea proiectului;
2. Autostrada A8 // Împreună pentru autostrada Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş;
3. Video în susținerea cauzei „Moldova are nevoie de autostradă;
4. Petiție online: SUSŢINEM AUTOSTRADA MOLDOVA – TRANSILVANIA (Tg. Mureș-Iași-Ungheni);
5. (Doc) Memoriu de prezentare a noului Pod peste Prut la Ungheni, conexiune la Rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) prin autostrada Tg. Mureș-Iași-Ungheni.

Conform informațiilor făcute publice de parlamentare:

Este un proiect inițiat de colegii mei de la Partidul Mișcarea Populară, domnii deputați Petru Movilă (Iași) și Marius Pașcan (Târgu-Mureș), în dreptul căruia apar ca și coinițiator.

Suntem toți conștienți că această autostradă va apropia și mai mulți cele 2 maluri ale Prutului. Tocmai de aceea, voi monitoriza cu maximă atenție procesul legislativ aferent acestui proiect și vom insista ca Guvernul României să își asume realizarea acestei autostrăzi. Inclusiv prin demersuri publice similare celui organizat la început de septembrie. Presiunea publică este un atu la care nu trebuie să renunțăm.

Totodată, conform declarației deputatul ieșean Petru Movilă acordată portalului Bună Ziua Iași (bzi.ro):

„Proiectul l-am depus in luna mai a acestui an și a avut o susținere masivă din partea parlamentarilor, inclusiv a celor din Târgu-Mureș. Mă bucur cî, în sfârșit, s-a făcut un pas concret în vederea realizării acestui obiectiv, atât de necesar pentru județul Iași și pentru zona Moldovei. Continuăm cu măsurile de susținere a acestuia și sperăm la un vot favorabil și in Camera Deputaților. Acest proiect va fi readus și în atenția membrilor Guvernului care vor fi prezenți la Iași la sfârșitul lunii noiembrie pentru celebrarea Centenarului. Mulțumesc domnului senator Victorel Lupu pentru susținerea proiectului în cadrul comisiei din Senat”, 

Cu alte cuvinte, Într-un ceas bun și Doamne Ajute spre interconectarea Republicii Moldova la coridoarele rutiere eurupene.

Plus la aceasta, noi, Unghenenii, suntem și mai bucuroși: Vom avea autostradă care începe la Ungheni, Autostrada Ungheni-Iași-Tg. Mureș ori Autostrada Moldova.

Împreună suntem o forță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte