Reintegrare teritorială // Guvernul sprijină investițiile în regiunea transnistreană a Republicii Moldova

Home  >>  Basarabia  >>  Reintegrare teritorială // Guvernul sprijină investițiile în regiunea transnistreană a Republicii Moldova

Reintegrare teritorială // Guvernul sprijină investițiile în regiunea transnistreană a Republicii Moldova

4
oct.,2017

0

Viceprim-ministrul Gheorghe BĂLAN a avut la 4 octombrie 2017 o întrevedere cu Directorul executiv al Asociației Businessului European Mariana Rufa și cu o reprezentantă a Kaufland România.

Conform comunicatului Biroului Politici de Reintegrare, subdiviziune a Guvernului responsabilă de procesul de reintegrare teritorială a Republicii Moldova, la  4 octombrie 2017, dl. Gheorghe (George) BĂLAN, Viceprim-ministrul, a avut o întrevedere cu Directorul executiv al Asociației Businessului European Mariana Rufa și cu o reprezentantă a Kaufland România.

Conform comunicatului oficial:

„În cadrul întrevederii a fost făcut un schimb de opinii asupra situației climatului investițional din regiunea transnistreană și din Zona de Securitate, cât și despre posibilitatea atragerii unor fonduri de dezvoltare în această zonă.

De asemenea, Vicepremierul a reiterat importanța investițiilor directe ca un mijloc eficient de sporire a nivelului de trai al populației de pe ambele maluri ale Nistrului și de modernizare a infrastructurii locale”

În acest context, pot ferm menționa că Biroul Politici de Reintegrare, în calitate de succesor al ex-Ministerului Reintegrării, este singura subdiviziune a Guvernului responsabilă de procesul de soluționare a conflictului transnistrean din Republica Moldova, care, prin profesionalism și tactică, depune eforturi pentru soluționarea diferendului și îmbunătățirea situației economice din regiunea transnistreană a țării.

Totodată, funcționarii din cadrul Biroului contribuie la consolidarea încrederii ambelor maluri ale Nistrului, inclusiv prin atragerea investițiilor atât în zona de securitatea, cît și pe teritoriu regiunii transnistrene al Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte