Autostrada A8 // Împreună pentru autostrada Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş

Home  >>  Articol preluat  >>  Autostrada A8 // Împreună pentru autostrada Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş

Autostrada A8 // Împreună pentru autostrada Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş

26
sept.,2017

2

Cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului, sunt invitaţi să se alăture grupului civic de acţiune „Împreună pentru autostrada Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş“, transformat în asociaţie. Totodadă, ieșenii cer ca preşedintele Consiliului Județean Iași – Maricel Popa, să se implice mai mult decât doar la nivel declarativ în proiectul autostrăzii, scrie Ziarul de Iași

Vedeți și:
1. Video în susținerea cauzei „Moldova are nevoie de autostradă,
2. Petiție online: SUSŢINEM AUTOSTRADA MOLDOVA ,
3. (Doc) Memoriu de prezentare a noului Pod peste Prut la Ungheni, conexiune la Rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) prin autostrada Tg. Mureș-Iași – Ungheni
4. Stâna „de la marginea” viitoarei autostrăzi Tg. Mureș- Iași-Ungheni

Aceași sursă mai menționează că „Grupul civic de acţiune „Împreună pentru autostrada Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş“ se constituie într-o asociaţie cu scopul declarat de a promova şi de a susţine activ construcţia arterei ce va leaga estul de vestul ţării. Asociaţia îşi va încheia activitatea la data finalizării proiectului, se arată într-un comunicat primit la redacţie.

Decizia a fost luată în timpul organizării coloanei auto în sfârşitul de săptămână 8-10 septembrie, „care a avut un impact pozitiv în rândul cetăţenilor şi a tras un semnal de alarmă în rândul politicienilor şi al persoanelor din conducerea adminis­tra­ţiilor locale“.

Asociaţia intenţionează să organizeze acţiuni de amploare, care să mobilizeze populaţia, dar şi factorii de decizie în vederea susţinerii proiectului de construcţie a autostrăzii.

Membrii asociaţiei invită cetăţenii să se alăture acestui demers, calendarul acţiunilor viitoare urmând să fie făcut public prin intermediul mass-media, pe pagina de Facebook a asociaţiei, precum şi pe site-ul http://iasi-tgmures.info/.

„Consilierii judeţeni PNL îi cer preşedintelui CJ să se implice nu doar la nivel declarativ în susţinerea proiectului autostrăzii, să pună presiune asupra colegilor de la PSD pentru urgentarea demersurilor privind Autostrada Moldovei şi îi cer, în mod expres, să nu mai boicoteze iniţiativele civice care militează pentru acest proiect“, (comunicat PNL).

În contextul activizării societății civile din Iași, asupra subiectului strategic cum o constituie Autostrada A8 / Moldova, Noi, UNGHENENII, trebuie să venim, cel puțin cu suport și să ne susținem idealurile.

Totodată, o mare parte din studenții din Iași, sunt din Republica Moldova, deci, implicându-ne în această cauză nobilă, devenim un tot întreg.

Împreună suntem o Forță, dragi UNGHENENI

Moldova, are nevoie de autostradă, indiferent de care parte a Prutului vorbim.

sursa: Ziarul de Iași

2 Comments so far:

  1. […] Citește și: 1. Autostrada Ungheni – Iași – Tg. Mureș: De ce nu se construiește podul rutier peste Prut? 2. Video // Centura mun. Ungheni, „mută din nou” termenul de realizare a Autostrăzii Ungheni-Iași-Tg. Mureș 3. Moldova vs China: Cum chinezii au construit o autostradă cu elemente fotovoltaice (în loc de asfalt) în termeni record iar noi „încă” reconstruim traseul R1 Chișinău-Ungheni 4. Autostrada Ungheni – Iași – Tg. Mureș // Ultimul aviz pozitiv întru demararea obiectivului 5. Autostrada Ungheni-Iași-Tg. Mureș // În Iași se va organiza cel mai mare lanț uman în susținerea proiectului 6. Autostrada A8 // Împreună pentru autostrada Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş […]

  2. […] 4. Stâna „de la marginea” viitoarei autostrăzi Tg. Mureș – Iași – Ungheni 5. Autostrada A8 // Împreună pentru autostrada Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş 6. Autostrada Ungheni-Iași-Tg. Mureș // În Iași se va organiza cel mai mare lanț uman în […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte