Încă un caz de înec în raionul Ungheni

Home  >>  Basarabia  >>  Încă un caz de înec în raionul Ungheni

Încă un caz de înec în raionul Ungheni

11
aug.,2017

0

Conform datelor Inspectoratul General Situații de Urgență( ex-Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale) al MAI în ultimele 24 de ore două persoane și-au pierdut viața la scăldat.

Primul caz de înec a avut loc pe 9 august 2017, în localitatea Todirești, raionul Ungheni. Aici un bărbat în vârstă de 58 de ani a intrat în iazul din apropierea localității și nu a mai ieșit. Salvatorii au recuperat cadavrul persoanei către ora 15.00 (11.00 conform DSE Ungheni) după mai multe ore de căutări.

Cu referire la acest caz, ziarul Expresul, scrie:

În acea dimineață, soția lui a mers la iaz, după ce l-a așteptat toată noaptea să vină acasă. Pe malul iazului i-a găsit hainele. El însă nu era nicăieri. Atunci femeia a anunțat poliția și salvatorii. Pe la ora 11:00, scafandrierii i-au găsit corpul neînsuflețit în iaz”, a comunicat Ion Borș, specialist serviciu protecție civilă al Direcției Situații Excepționale Ungheni pentru Expresul.

Deocamdată, nu se cunoaște din ce cauză s-a înecat bărbatul. Poliția investighează cazul.
Soția lui spune că nu putea fi în stare de ebrietate. Dânsa l-a petrecut de cu seară și totul era în ordine. Urmează să fie stabilite circumstanțele decesului”, a menționat Ruslan Grecu, vicecomisarul Inspectoratului de Poliție Ungheni, comunică Expresul

Amintim că pe 6 august 2017, corpurile neînsuflețite a doi tineri cu vârsta de 21-22 de ani, locuitori ai satelor Boghenii Noi și Măgurele, au fost găsite pe malul Prutului, de către Poliția de Frontieră a României. Tinerii s-au înecat în r. Prut în după-amiaza zilei de 4 august.

Cu câteva zile mai înainte, pe 31 iulie, la un pas de tragedie s-a aflat un tânăr de 16 ani, care, împreună cu doi prieteni de-ai lui, au mers la unul dintre iazurile din Rezervația Naturală  „Plaiul Fagului” din com. Rădenii Vechi. Chiar dacă în acel loc exista un aviz de avertizare: „Scăldatul este interzis”, băieții nu au ținut cont de acesta și au intrat în apă.Noroc de salvatorul de la tabăra „Pro Sănătate” din preajmă, care a reușit să-i salveze, mai ales că unul dintre băieți chiar se îneca, a scris Ziarul Expresul

Tot în ultimele 24h, un alt caz în care și-a pierdut viața un bărbat în vârstă de 63 de ani s-a întâmplat în râul Nistru în apropierea localității Șerpeni din raionul Anenii Noi. Persoana a murit după ce a intrat în râu.

Cazul a fost raportat Serviciului Situații Excepționale care au întreprins lucrări de căutare pe perimetrul râului, dar fără rezultat. Lucrările de căutare vor continua și pe parcursul zilei de azi.

Inspectoratul General Situații de Urgență( ex-Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale) al MAI atenționează oamenii să nu meargă la scăldat în locuri neautorizate, întrucât acestea nu sunt amenajate cu stații de salvare.

Conform datelor operative de la începutul anului 2017 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața  68 de persoane inclusiv 12 copii

sursa: Inspectoratul General Situații de Urgență

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte