Petiție online: Cerem autorităților declararea lui Dmitrii Rogozin persoană non grata!

Home  >>  Articol preluat  >>  Petiție online: Cerem autorităților declararea lui Dmitrii Rogozin persoană non grata!

Petiție online: Cerem autorităților declararea lui Dmitrii Rogozin persoană non grata!

25
Iul,2017

1

„Experții IDIS „Viitorul” au lansat o petiție online în sensul aplicării interdicției de intrare în țară și declararea lui Dmitri Rogozin persona non grata. Petiția cu titlu „STOP sponsorilor regimului separatist” a fost adresată către Guvernul, Parlamentul și Președinția Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către expertul Rosian Vasiloi pe pagina sa de Facebook.” scrie portalul Deschide.md

„Cerem autorităților aplicarea interdicției de intrare în țară și declararea lui D. Rogozin persona non grata”, este notat în petiție.

Petiția a fost înaintată „în contextul ultimilor declaraţii ale lui Dmitrii Rogozin, preocupați de continuarea exercițiilor militare și acțiunile autorităţilor separatiste din regiune transnistreană, susţinute în mod deschis de către autorităţile de nivel înalt ale Federaţiei Ruse”.

„Participarea lui Rogozin la insurecția militară contra autorităților constituționale ale R.Moldova din 1992, amenințarea în mod deschis și obraznic cu război cetățenii R.Moldova și punerea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova la îndoială”, sunt motivele invocate de către Rosian Vasiloi, pentru care Rogozin nu ar mai trebui să calce pe teritoriul Republicii Moldova.

În baza acestor temeiuri de la autoritățile noastre se cere „asocierea la sancțiunile internaționale în privința lui Dmitri Rogozin”. Totodată, se mai solicită și denunțarea funcției de „reprezentant al Președintelui Federației Ruse pentru transnistria”.

De asemenea, autoritățile Republicii Moldova sunt îndemnate insistent să se abțină de la orice acțiuni de celebrare a celor 25 de ani de la instalarea operației de menținere a păcii.

„Sancționarea sponsorilor regimului separatist ar trebui să însemne un pas corect în direcția recuperării controlului asupra regiunii transnistrene. Este momentul în care jumătățile de măsură ori neglijarea acestui demers cetățenesc va demonstra consecvența sau lipsa de consecvență a autorităților”, se mai menționează în petiție.

Acesta este lansată către toți cetățenii Republicii Moldova, către liderii și membrii organizațiilor societății civile, către mediul academic, partidele politice, biserică, sindicate, autorități locale și centrale, mass-media, din țară și din străinătate, să susțină această petiție ca un demers moral contra adevăraților sponsori ai separatismului transnistrean.

Pentru a semna petiția daţi clic pe Dmitrii Rogozin persoană non grata!

sursa articol: Deschide.md

În continuare, textul integral al Petiției

STOP sponsorilor regimului separatist
PETIȚIE ADRESATĂ GUVERNULUI, PARLAMENTULUI ȘI PREȘEDENȚIEI REPUBLICII MOLDOVA
STOP sponsorilor regimului separatist STOP
Dmitri Rogozin

”Cerem autorităților aplicarea interdicției de intrare în țară și declararea lui D.Rogozin persona non grata”

Semnatarii acestui Apel , revoltați de ultimile declaraţii ale lui Dmitrii Rogozin, preocupați de continuarea exercițiilor militare și acțiunile autorităţilor separatiste din regiune transnistreană, susţinute în mod deschis de către autorităţi de nivel înalt ale Federaţiei Ruse, cheamă toți cetățenii de bună credință să semneze o petiție prin care cer declararea lui Dmitrii Rogozin drept persona non grata în Republica Moldova.

Este timpul să spunem ”STOP!” oricăror vizite ale sponsorului separatismului din Republica Moldova, susținătorul deschis al războiului hibrid contra cetățenilor țării noastre. Motivăm acest demers prin faptul că,

1. Dumitru Rogozin a participat personal la insurecția militară contra autorităților constituționale ale Republicii Moldova din 1992, numărându-se printre cei care au luptat de partea trupelor separtiste, care-au cauzat crime și suferințe, imposibil de recuperat. Mâinile lui sunt pline de sânge!

2. Dmitrii Rogozin continuă să ameninţe în mod deschis şi obraznic cu razboi cetățenii Republicii Moldova, susținând militar şi politic regimul separatist de la Tiraspol, încălcând cu brutalitate convențiile și dreptul internațional, inclusiv prevederile Tratatului Politic semnat între RM și Federația Rusă, astfel sfidând în mod direct cetăţenii şi autărităţile Republicii Moldova. Tolerarea acțiunilor sale înseamnă lașitate!

3. În repetate rânduri, Dumitru Rogozin a pus la îndoială suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, susţinând direct și explicit separatismul militarist şi administrația separatistă de la Tiraspol, provocând revolta legitimă a cetățenilor moldoveni. Este timpul să-i închidem ușa în nas!

4. Cerem autorităţilor Republicii Moldova asocierea la sancţiunile internaţionale în privinţa lui Dumitru Rogozin. Suntem categoric împotriva accesului acestui demntiar rus pe teritoriul Republicii Moldova, care subminează direct cetăţenii şi autorităţile şi nu în ulştimul timp memoria eroilor căzuţi pentru integritatea şi suveranitatea Republicii Moldova! Neglijarea petiției va însemna că autoritățile încuviințează actele lui.

5. Solicităm denunțarea funcției de ”reprezentant al Președintelui Federației Ruse pentru Transnistria”  pe care pretinde că o exercită Dmitrii Rogozin – o etichetă falsă, manipulatoare și sfidătoare, care sugerează că RM ar fi acceptat vre-odată transmiterea în custodia sau jurisidcția Federației Ruse a controlului asupra unei regiuni care aparține RM de drept. Este timpul să eliminăm această etichetă calomnioasă!

6. Cerem insistent autorităților RM să se abțină de la orice acțiuni de celebrare a celor 25 ani de la instalarea Operației de menținere a păcii (PKO), care nu a servit niciodată standardelor pretinse, apliniindu-se instrumentelor de șantaj și susținere a separatismului transnistrean, în detrimentul intereselor RM.

7. Lansăm această petiție către toți cetățenii Republicii Moldova, către liderii și membrii organizațiilor societății civile, către mediul academic, partidele politice, biserică, sindicate, autorități locale și centrale, mass media, din țară și din străinătate, să susțină această petiție ca un demers moral contra adevăraților sponsori ai separatismului transnistrean.

Sancționarea sponsorilor regimului separatist ar trebui să însemne un pas corect în direcția recuperării controlului asupra regiunii transnistrene. Este momentul în care jumătățile de măsură ori neglijarea acestui demers cetățenesc va demonstra consecvența sau lipsa de consecvență a autorităților.

Transmitem acest apel pe mai multe reţele de socializare, rugându-vă să-l difuzați la televizor, social media, în stradă și prin orice alt mijloc accesibil.

sursa petiție:  STOP sponsorilor regimului separatist / IDIS „Viitorul”

Comments

comments

One Comment so far:

  1. […] Vom aminti că înainte de vizita eșuată a lui Rogozin la Chișinău, fostul deputat liberal-democrat Veaceslav Ioniţă a lansat o petiţie online privind declararea vicepremierului Federaţiei Ruse, persona non grata în Republi…. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moldova