În Ungheni își începe activitatea „Tabăra internațională de Sculptură Ungheni – 555 de ani”, ediția a VI-a

Home  >>  Explore Moldova  >>  În Ungheni își începe activitatea „Tabăra internațională de Sculptură Ungheni – 555 de ani”, ediția a VI-a

În Ungheni își începe activitatea „Tabăra internațională de Sculptură Ungheni – 555 de ani”, ediția a VI-a

25
iul.,2017

2

Un nou eveniment sub umbrela „Ungheni – 555” – „Tabăra de Sculptură Ungheni – 555 de ani”. Proiectul are drept scop dezvoltarea profilului cultural al municipiului Ungheni cu  valorificarea creativă a potențialului local și poziției regionale.

Începînd cu mîine, 26 iulie 2017, în municipiul Ungheni va începe oficial a VI-a ediție a Taberei internaționale de sculptură din municipiul Ungheni, care va avea loc timp de 3 săptămîni.

Astfel, Parcul central va deveni timp de trei săptămâni un atelier în aer liber pentru cei 13 sculptori renumiți din țară și de peste hotarele ei.

Toate lucrările create vor fi instalate în parcul care este în renovare. Și pentru că aici e un loc de recreere pentru orășeni, tematica aleasă vizează cea mai frumoasă etapă din viața omului – copilăria.

Ungheneni, iubitori de artă, turiști locali și străini, nu evitați să treceți prin Parcul Central al Ungheniului, să vedeți cum se naște frumosul în orașul sculpturilor.

a menționat pe facebook dl Vasile IUCAL, Director al Muzeului de Istorie și Etnografie din Ungheni

Pentru comparație, vedeți cum a decurs Tabăra Internațională de Sculptură din Ungheni, ediția din 2012:

Și din nou mă conving – Sunt născut în cel mai frumos oraș de pe Terra – UNGHENI.

2 Comments so far:

  1. […] lucrările de interes național de construcție a conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni – […]

  2. […] pomenit despre Muzeul de Istorie și Etnografie Ungheni, despre cele 6 Tabere Internaționale de Sculptură, despre imaginea „bolșevizată” a Ungheniului la începutul anilor ’90, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte