După 10 ani, din nou în Campionatul Național de Fotbal – FCM Ungheni

Home  >>  Articol preluat  >>  După 10 ani, din nou în Campionatul Național de Fotbal – FCM Ungheni

După 10 ani, din nou în Campionatul Național de Fotbal – FCM Ungheni

21
Iul,2017

3
Alex Lebedev, „jurnalistul-boss” la portalului Diez.md, care este cunoscută ca „lider național la capitolul știri pentru tineri”, a scris un articol la tema:  După 10 ani, FCM Ungheni revine în Campionatul Național de Fotbal. Își propune să fie ca Athletic Bilbao
Și cum vine vorba despre Ungheni – cel mai frumos și iubit oraș de pe Terra, l-am preluat, cu acordul autorului.

FCM Ungheni revine în Campionatul Național de Fotbal. Începem de jos, așa cum e și firesc. Aceștia vor juca în Divizia B, seria Nord.

„Ne asumăm întreaga moștenire a fotbalului unghenean și ne propunem să fim un Athletic Bilbao de Moldova. Vom juca doar cu ungheneni pentru Ungheni! E un club al prietenilor și a iubitorilor de fotbal din Ungheni. Avem un singur obiectiv: să jucăm fotbal pentru Ungheni.

Vom juca pe stadionul din oraș și sperăm să aducem bucurie suporterilor noștri.

De la început, ca să fie clar, nu avem nicio legătură cu CF Ungheni și suntem 2 echipe diferite.

FCM a revenit în Campionat datorită eforturilor băieților de pe loc: Sergiu Mutu – noul președinte al clubului, dar și portarul echipei; Ion Poia – care prin generozitate a oferit locul campioanei raionului, Atila Ungheni pentru FCM și a lui Artur Vasilică – sufletul echipei și unul din autorii proiectului.

Echipa a trecut cu succes legitimarea. Avem 28 de jucători pe listă, sperăm că toți vor fi apți de meciuri.

Deocamdată, vom continua să vă înformăm prin intermediul acestei platforme! Simbolic, acest blog a luat ființă exact 10 ani în urmă! Să ne fie cu folos!

Avem un logo frumos, o pagină pe facebook și vom încerca prin toate metodele posibile să fim cât mai activi. În curând sperăm să trecem pe un domain normal și vom veni cu mai multe detalii despre meciurile viitoare!

Ah da, primul meci, îl jucăm în Cupă. Sâmbătă, de la 17.30 vă așteptăm la Stadionul din Ungheni. Jucăm cu FC Maiak Cioropcani!” scrie pe site-ul oficial clubul din Ungheni.

Scurt istoric despre club

Clubul a fost fondat în anul 2000. După o pauză de doi ani, apare Fotbal Club Municipal Ungheni, finanțată în totalitate de primărie și este înscrisă în Divizia B a campionatului național de fotbal, seria Nord. Inițiativa aparține unui grup de iubitori ai fotbalului reuniți în jurul nou înființatei federații județene de fotbal, ca Valeriu Jardan, Petru Langa, Octavian Viziru, Ion Homițchi. Ultimul devine de altfel antrenorul echipei, pe care o conduce pînă în anul 2004.

Pentru un tur de campionat, 2002–2003, echipa este preluată de omul de afaceri Ghenadie Mitriuc, actual deputat PSRM, și își schimbă denumirea în „FC Spartac Ungheni”. Acel sezon urma să fie unul dintre cele mai frumoase, echipa a terminat turul pe locul doi în Divizia B, avînd la un moment dat recordul european în materie de goluri marcate pe meci. La meciurile echipei asistă uneori și peste o mie de spectatori. Din păcate, consiliul local îi pune piedici noii conduceri a clubului, astfel încît Mitriuc este nevoit să se retragă. Se remarcă jucători ca Cristian Jardan, Artur Vasilică, Denis Creangă, Eugen Șarpațchi, Vasile Codreanu, Ion Homițchi și debutantul Alexandru Slivinschi.

În sezonul 2003-2004, echipa devine un instrument politic în mîna noului Consiliu Local și își schimbă titulatura în Moldova-03. Clubul este condus de consilierul comunist, Valeriu Ciobanu. Antrenorul echipei, Ion Homițchi este alungat de la echipă de noua conducere. Este instalat Anatol Bacaleț.

În sezonul 2005-2006, echipa este înscrisă în Divizia A. Urmează un debut promițător de campionat, cînd în echipă se evidențiază jocul extraordinar al lui Viorel Primac. După 7 etape, Viorel pleacă în Italia, iar echipa ungheneană întră în criză. Spre final, ocupă locul 13 din 16 echipe acumulînd 16 puncte.

Sezonul 2006-2007 este cel mai prost din istoria recentă a echipei din Ungheni. Conflicte interne, lipsa de coeziune și indiferența conducerii face ca echipa să ocupe penultimul loc suferind cîteva înfrîngeri umilitoare, cu 10:0, 8:1 sau 9:0. Suporterii părăsesc echipa, la meciuri abia dacă mai asistă 100 de oameni.

În 2007, pînă în ultimul moment nu se știa dacă va fi echipă de fotbal la Ungheni. Consiliul Local suferă schimbări majore, iar FC Moldova-03 pierde susținerea financiară a primăriei. Echipa este preluată de noua structură a primăriei în frunte cu noul viceprimar de Ungheni, Ghenadi Mitriuc. Din 2007 echipa își schimbă denumirea din Moldova-03 în FCM Ungheni iar mai apoi în Olimp Ungheni.

sursa: După 10 ani, FCM Ungheni revine în Campionatul Național de Fotbal. Își propune să fie ca Athletic Bilbao / diez.md

Comments

comments

3 Comments so far:

  1. […] Proiectului „Amenajarea unui spațiu de odihnă și agrement în Parcul Central din mun. Ungheni, concert prezentat de tinerele talente din […]

  2. […] mare pe Arena Joma din Chișinău! FCM Ungheni a câștigat nesperat cu 3 la 2 gazda, FC Dacia Buiucani, echipa ce continuă tradiția dacilor în […]

  3. […] mare pe Arena Joma din Chișinău! FCM Ungheni a câștigat nesperat cu 3 la 2 gazda, FC Dacia Buiucani, echipa ce continuă tradiția dacilor în […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moldova