Proiectul de lege cu privire la schimbarea sistemului electoral în lectură finală. Ședința Parlamentului din 20 iulie 2017.

Home  >>  Chişinău  >>  Proiectul de lege cu privire la schimbarea sistemului electoral în lectură finală. Ședința Parlamentului din 20 iulie 2017.

Proiectul de lege cu privire la schimbarea sistemului electoral în lectură finală. Ședința Parlamentului din 20 iulie 2017.

20
iul.,2017

1

Astăzi, 20 iulie, la ora 10.00  Parlamentul Republicii Moldova se va convoca în ședință plenară, conform Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Amintim că președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că Legislativul se va întruni, în această săptămână, joi și vineri în ședințe plenare, iar dacă va fi necesar, și sâmbăta.

Tot astăzi se vor organiza audieri cu privire la organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat din anul acesta, deputații fiind nemulțumiț, încă la ședința trecută, că testele ar fi prea grele, iar notele ar fi mici. La raport urmează să vină viceministrul Educației, Lilia Pogolșa.

Acestea însă nu sunt toate subiectele, pe ordinea de zi fiind 21 de subiecte. Pe lângă „titanii” proiectelor, urmează să se voteze modificări la Codul Muncii, legate de informarea angajaților, lucrul part-tim și reglementări ale muncii unor categorii de cetățeni.

Tot astăzi, în lectură finală se votează interdicția publicității alcoolului, cae a trezit discuții aprinse în prima lectură. Atunci, mai mulți deputați s-au întrebat cum va fi promovat vinul moldovenesc fără publicitate.

Astăzi se va supune votului și extinderea listei celor care au acces la secretul de stat. Astfel, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, șeful Centrului Național Anticorupție, al Comisiei Electorale Centrale, primarul general al Capitale și alții vor fi „acceptați” în cercul cunoscătorilor secretului de stat.

conform Agora.md

Totuși, cel mai „interesant” rămîne faptul că Deputații urmează să voteze în lectură finală proiectul de lege cu privire la schimbarea sistemului electoral în cel mixt.

Totodată, amintim că mai multe formațiunie politice parlamentare și extra-parlamentare au declarat că vor organiza proteste contra votării în parlament a proiectul de lege cu privire la schimbarea sistemului electoral în cel mixt.

În acest context, formațiunea Partidul Politic „Partidul Nostru” (Renato Usatîi),  au început protestul mai înainte. În jur de 100 de persoane, membrii și susținătorii „Partidului Nostru” s-au adunat în seara de 19 iulie 2017 în fața Legislativului și au protestat.

 

One Comment so far:

  1. […] Amintim că manifestațiile au loc în contextul supunerii votării în lectură finală a Proiectul de lege cu privire la schimbarea sistemului electoral în lectură finală în Ședința … […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte