PROIECT FOTO // Viitorul punct de control comun moldo-ucrainean „Palanca”

Home  >>  Articol preluat  >>  PROIECT FOTO // Viitorul punct de control comun moldo-ucrainean „Palanca”

PROIECT FOTO // Viitorul punct de control comun moldo-ucrainean „Palanca”

18
iul.,2017

3

„Punctul comun de trecere a frontierei „Palanca” va fi inaugurat săptămâna viitoare, ca urmare a unor înţelegeri încheiate acum doi ani între Republica Moldova şi Ucraina. O perioadă însă, până la finalizarea lucrărilor de reconstrucţie, punctul va funcţiona în regim limitat.

Deschiderea punctului temporar de trecere a frontierei „Palanca” este preconizată pentru 25 iulie. Potrivit reprezentanților Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD/UNDP), obiectivul de bază al proiectului este asigurarea condițiilor mai bune pentru companii și comerț, facilitarea fluxului de pasageri și a bunurilor peste frontieră într-un mod mai sigur, mai transparent respectând principiile de gen, astfel contribuind la stabilizarea şi dezvoltarea continuă a regiunii. Proiectul va avea impact şi un impact mai larg, şi anume „frontieră mai sigură și deschisă” între Ucraina și Moldova.

Bugetul pentru construcție se cifrează la 5,56 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane sunt acordate de Uniunea Europeană, iar 1,06 mln euro – de Guvernul Republicii Moldova.

Pe adresa redacției noastre au parvenit mai multe imagini asupra viitorului punct comun de trecere a frontierei „Palanca”.”

scrie portalul Deschide.md

Punctul comun de trecere a frontierei „Palanca” va fi unul dintre cele șase puncte comune de la hotarul moldo-ucrainean: Briceni – Rosoşeni, Criva – Mamalîga; Larga – Chelimenţî; Cuciurgan – Pervomaisc; Palanca – Udobnoe – Maiaki; Giurgiuleşti – Reni.

Amintim că ieri, 17 iulie, a fost inaugurat punctul comun moldo-ucrainean de trecere a frontierei „Cuciurgan – Pervomaisc”. La eveniment au fost prezenți prim-ministrul R. Moldova Pavel Filip și președintele Ucrainei Petro Poroșenko.

Un rol important în realizarea acestor proiecte îl are Misiunea UE de asistenţă la frontiera în Moldova şi Ucraina (EUBAM), în contextul promovării măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului, inclusiv activitatea economică externă a agenţilor economici din regiunea transnistreană, precum şi în combaterea criminalităţii transfrontaliere şi a altor fenomene negative la frontieră.

Frontiera Moldovei cu Ucraina are o lungime de 1222 km, dintre care 453 km sunt pe segmentul transnistrean.

sursa: PROIECT FOTO // Cum va arăta punctul comun moldo-ucrainean „Palanca”  / Deschide.md

3 Comments so far:

  1. […] Traseul Basarabeasca-Arciz (UA): poligon petru testarea nervilor și automobilelor, PROIECT FOTO // Viitorul punct de control comun moldo-ucrainean „Palanca”, Insula Nișaliu;; teritoriul Republicii Moldova cedat […]

  2. […] Moldova și Ucraina nu lasă decât 340 m de mal dunărean Republicii Moldova și taie, la Palanca, șoseaua […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte