Limbajul trupului / gesturilor: Strângerile de mână ale lui Donald Trump, preşedintele SUA

Home  >>  Europa  >>  Limbajul trupului / gesturilor: Strângerile de mână ale lui Donald Trump, preşedintele SUA

Limbajul trupului / gesturilor: Strângerile de mână ale lui Donald Trump, preşedintele SUA

10
Iul,2017

3

Știm cu toții că strângerea de mână între Donald Trump și Vladimir Putin ar fi fost foarte controlată. Știam asta, știau asta, toată lumea știa asta. Totuşi, privirile celor doi lideri mondiali în cadrul summitul G20 spuneau alt lucru, ciudat.

Din analiza lui Mary Civiello pentru BBC:

„Ai avea impresia că amândoi sunt foarte încrezători în forțele proprii, că sunt masculi Alpha. Limbajul gesturilor este însă foarte diferit.

1. Prima strângere de mână

„Este foarte interesant. Donald Trump a acordat foarte multă atenție unui element. A fost o strângere de mână egală, nu s-a realizat din poziții dominante, nimeni din ei nu a îndreptat mâna de sus în jos. Totuși Donald Trump face o mișcare ciudată. Cealaltă mână a președintelui SUA a fost poziționată sub cea a lui Putin. Aceasta este o poziție dominantă. Mișcarea a fost dublată câteva secunde mai târziu, atunci când Trump i-a pus mâna pe spate, într-un gest prietenesc. Din nou, o mișcare dominantă,” spune Civiello.

2. Poziția corpurilor de dinante de întâlnire.

„Primul lucru pe care l-am remarcat când i-am văzut stând pe cele două scaune a fost că Trump se simțea mult mai confortabil decât Putin. Președintele Rusiei este mai scund decât Trump și părea mult mai mic în acel scaun. El a încercat să compenseze acest aspect punându-și brațele de-a lungul fotoliului. De cealaltă parte, Trump se apleacă spre în față, cu mâinile foarte aproape de genunchi într-o mișcare bărbătească. El și-a ținut mâna într-o poziție care imită forma unui triunghi. De cealaltă parte, Putin își freca degetele. Asta denotă o mare nesiguranță. Când Donald Trump se adresează jurnaliștilor realizează un contact vizual deplin, la fel și când vorbește cu Putin. Președintele rus evită însă contactul vizual. În majoritatea timpului a privit în jos, la final a înclinat din cap. Asta ne arată că nu se simte bine acolo, că nu și-a dorit să fie la summit, ori că este emoționat sau că abia așteaptă ca reuniunea să se încheie,” a încheiat experta.

În clipul de mai jos, urmeză o serie de strîngeri de mînă executate de Donald TRUMP, prin care se vede cu ochiul liber cum liderul de la Casa Albă, aplică în practică limbajul politic al gesturilor / trupului.

sursa:
1. Dcnews.ro
2. Marie Claire

Comments

comments

3 Comments so far:

  1. […] Читайте и на румынском:  Limbajul trupului / gesturilor: Strângerile de mână ale lui Donald Trump, preşedintele SUA […]

  2. […] Читайте и на румынском:  Limbajul trupului / gesturilor: Strângerile de mână ale lui Donald Trump, preşedintele SUA […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moldova