Provocare pentru Administrația Publică din mun. Ungheni. Exemplul acțiunilor întreprinderilor municipale din Orhei.

Home  >>  Basarabia  >>  Provocare pentru Administrația Publică din mun. Ungheni. Exemplul acțiunilor întreprinderilor municipale din Orhei.

Provocare pentru Administrația Publică din mun. Ungheni. Exemplul acțiunilor întreprinderilor municipale din Orhei.

29
mai,2017

3

În premieră, la Orhei, Întreprinderile Municipale au prezentat raportul de activitate în faţa a peste 5000 orheieni.” – Cu acest titlul, pe pagina oficială a primăriei Municipiului Orhei, este prezentat faptul că pe 28 mai, în premieră la Orhei, a fost prezentat raportul public privind activitatea Întreprinderilor Municipale pentru perioada anilor 2015-2016.

Conform informației din articol:

Evenimentul a avut loc în incinta Parcului Ivanos în prezența a peste 5000 de orheieni. Într-o atmosferă deschisă şi relaxată, şefii întrepinderilor ”Apă Canal”, ”Servicii Comunal Locative”, ”Regia Transport” şi alte subdiviziuni şi-au prezentat acţiunile şi succesele înregistrate pe parcursul a doi ani de zile.

Este de remarcat faptul că, astăzi, Orheiul înregistrează un curs sporit de dezvoltare faţă de celelalte urbe din Republica Moldova.

Aceste realizări fac parte din programul amplu de dezvoltare propus de Ilan Şor încă în campania electorală şi este realizat datorită unei administrării eficente, cu forţe proprii, fără a contracta credite de la bănci.

La finalizarea raportului public, pentru a da culoare evenimentului, Primarul Ilan Şor a organizat un concert grandios cu intrepreţi autohtoni.

Cei peste 5 mii de orheieni prezenți la prezentarea raportului s-au distrat şi s-au veselit sub melodiile din repertoriul lui Vitalie Dani, Ionel Istrati, Formaţiilor ”Catharsis” şi ”Sun Stroke Project”.

P.S.: În contextul luptei pentru putere, „presupun” că aceste acțiuni au caracter populist, însă pentru locuitorii de rînd, acesta acțiune este o „dovadă” a transparenței decizionale și conlucrare eficientă dintre Administrația Publică Locală și cetățeni.

Dacă excludem partea politică a lucrurilor, acesta este un exemplu extrem de pozitiv pentru revigorarea relației dintre Administrația Publică Locală și cetățeni.

Vreau să provoc Conducerea Administrației Publice Locale din Ungheni să ia exemplu (cu excluderea elementul de populism) și directorii Întreprinderilor Municipale a mun. Ungheni, pe viitor, să prezinte într-un asemenea mod raportul privind activitatea instituțiilor.

Acest caz poate fi catalogat ca un exemplu foarte bun de a transforma elementul transparenței în liantul care a aduce administrația publică mai aproape de cetățeni.

Cel puțin, îi vom ști și noi la față pe cei care stau la conducerea întreprinderilor municipale.

Per asper ad astra 

3 Comments so far:

  1. […] Obștească ,, Alternative Sociale ” din Ungheni a inițiat  campania ,, Ajută-mă să îmbrăţişez lumea”,  prin care se „dorește […]

  2. […] Ungheneni și locuitori ai municipiului! Vă prezint în continuare un material video, realizat în cadrul […]

  3. […] sectorul Centru al mun. Ungheni, copacii căzuți au blocat intersecția străzilor Romană cu str. Vasile Alecsandri. Din […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte