Plagiatul în URSS. Muzica.

Home  >>  Istorii „Made in URSS”  >>  Plagiatul în URSS. Muzica.

Plagiatul în URSS. Muzica.

6
dec.,2016

2

Teoreticienii și creatorii URSS au declarat că URSS – nici mai mult nici mai puțin – este un nou tip de stat, desigur, mai progresiv decât „depășitele” state capitaliste. Cu toate acestea, o examinare mai atenta a artefactelor culturii materiale a URSS, orice anchetator imparțial trebuie să vină în mod inevitabil la concluzia că URSS – a fost, într-o mare măsură un stat clonă, care a luptat  nu pentru a merge mai departe de restul statelor, ci pur și simplu asupra egalării elementar  cu alte statele.
„Ajunge și depășește America” – obsesia conducerii comunistă a URSS. În principiu, nimic greșit în această idee, ca orice unitate comparabilă va începe în mod inevitabil să concureze unele cu altele. Dar, în Uniunea Sovietică, aceasta sete de „întrece capitaliștii blestemate”, a devenit ceva de idee fixă.

Vedeți: Plagiatul în URSS ori СССР — страна клонов

La capitolul cultură „URSS” stă foarte bine. Însă, există și aci spațiu de manevră pentru a acuza că multe din piesele muzicale (șlagăruri) din perioada de glorie a Imperiului, sub a căror melodii au crescut generații întregi, inclusiv și părinții noștri, poate și unii dintre noi – sunt piese „furate” de la alți interpreți, fie de după „cortină” sau din alte regiuni ale lumii.

Un exemplu ferm ne servește Ahicunoscuta și Arhiiubita piesă a PRIMADONEI URSS Alla Pugaciova – Миллион Алых Роз  (trad. Milionul de Trandafiri Scarlet)

Conform Wikipedia: „Миллион Алых Роз /Milionul de Trandafiri Scarlet” – piesa Allei Pugaciova , lansat în URSS de compania „Melody”, în decembrie 1982. În conformitate cu discografia oficial al cîntăreței este al 13-a piesă.Partea de revers conține piesa „Return”, iar autorul ambelor piese muzicale este Raimonds Pauls. De asemenea, publicat în monoversiile și în formatul plăcii flexibile. Până în decembrie anul 1983, au fost vîndute  6 milioane de exemplare.
În 1985, piesa „Миллион Алых Роз /Milionul de Trandafiri Scarlet” a fost inclus pe album de colecție al Allei Pugaciova „Oh, cum vreau să trăiesc”. Piesa „Reîntoarcerea”, a fost publicat în aceeași formă în split-album „Invitatul nostru – Maestro”, iar versiunea de studio a fost publicată abia în 1996, pe una dintre cele 13 CD-uri „Colecția”.

Însă, puțini cunosc că această piesă a fost compusă cu cca 13 ani mai devreme și interpretată de către cîntăreața iraniană de origine azeră – Guguș / Googoosh.

Deci, propun să vizionați dovadă și să vă faceți singuri concluzie. Eu deja o am.

Dacă aveți ceva de comentat, nu ezitați ….

Bonus, deja din Federația Rusă:

Sursa de inspirație: Alexandru Tonu

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftonu.alexandru%2Fposts%2F971614069605327&width=500

2 Comments so far:

  1. […] acestea, am depistat în mediul virtual, o poză cu Regimentul 8 Infanterie, Batalionul nr. 3 al Imperiului Țarist și localnicii basarabeni, parte al unui album comemorativ,  făcută în 1916 (Primul război […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte