Tancul, PSRM și Cornești

Home  >>  Articol preluat  >>  Tancul, PSRM și Cornești

Tancul, PSRM și Cornești

30
nov.,2016

6

În noaptea din 29 spre 30 noiembrie 2016, socialiștii din PSRM au înoptat lîngă Tancul „monument” din or. Cornești, r. Ungheni (pe traseul republican R1).

Despre acest lucru, primii au scris portalul Deschide:

Câţiva deputaţi PSRM au înnoptat astă-noapte lângă tancul sovietic de la Corneşti. Potrivit lor, ar fi apărut nişte informaţii că ministrul Apărării, Anatol Şalaru, intenţiona demontarea lui.

Deputatul Alexandru Nesterovscki a publicat câteva poze pe facebook din timpul „misiunii lor speciale”.

socialitii-la-tanc

El scrie că spre miezul nopţii, la faţa locului au venit patru echipaje de poliţie şi echipa de filmare de la Publika TV.

Amintim că anterior ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a decis să demonteze tancul sovietic „T-34″ de pe teritoriul Brigăzii de Infanterie Motorizată „Ştefan cel Mare”, pentru ca soldații moldoveni să nu se mai formeze, educați prin simboluri militare sovietice. Gestul lui a provocat isterie la Moscova, dar și în localitățile din R. Moldova, „străjuite” de tancurile rusești.

Dimineață, tot portalul Deschide a postat și un video live de la fața locului,

LIVE // Demontarea tancului sovietic de la Corneşti. Deputaţii PSRM – prezenţi „cu scandalul”

Deschide.MD transmite LIVE, acţiunea de demontarea a tancului sovietic de la Corneşti. Deputaţii PSRM, Grigorii Novac, Oleg Savva, Vasile Bolea şi Ghenadie Mitriuc sunt la faţa locului pentru a apăra „monumentul-simbol al ocupaţiei sovietice”. Un alt grup de deputaţi PSRM au înnoptat lângă tanc de frica să nu fie demonstat pe timp de noapte

Aceştia acuză că demontarea tancului este o acţiune politică, decisă de ministrul Şalaru. Mai mult, ei spun că gestul şefului de la Apărare a fost intenţionat organizat în preajma zilei de 1 decembrie- Ziua României!

Demontarea tancului este coordonată de colonelul Vitalie Ciobanu, şeful Centrului de cultură şi istorie militară a Armatei Naţionale.

Deputaţii au mai bine de o oră de când discută pe note contradictorii cu cu colonelul Ciobanu, despre temeiul legal al acestei acţiuni.

https://www.youtube.com/watch?v=6je6GDAFfWw

Mai tîrziu, și ziarul regional Expresul a menționat despre acest lucru:
Câțiva deputați PSRM au înnoptat lângă tancul sovietic de la Corneşti. Detalii de la fața locului

tanc_cornesti

Deputații PSRM: Alexandr Nesterovschi și Ghenadie Mitriuc lîngă tancul din Cornești / Foto: Facebook

Câţiva deputaţi PSRM au înnoptat lângă tancul sovietic de la Corneşti, după ce au apărut unele informații că ministrul Apărării, Anatol Șalaru, vrea să-l demonteze, anunță UNIMEDIA. Printre aceștia, este și deputatul PSRM din Ungheni, Ghenadie Mitriuc.

Socialistul Alexandr Nesterovschi a publicat pe pagina sa de Facebook câteva poze de la fața locului, unde a scris că „Fascismul actual nu va reuși. Vom apăra amintirea strămoșilor noștri”.

Contactată de Expresul, primarul de Cornești, Vera Buga, a declarat că aseară au venit circa 50 de bărbați și vreo 20 de mașini acolo. Dânsa nu știa nimic. Nu știau nimic nici cei de la conducerea raionului. Acum acolo e și poliția, și câteva posturi TV. Oamenii din Cornești s-au împărțit în două tabere: unii vor să scoată tancul, alții – nu.

Anterior ministrul Apărării Anatol Șalaru declarase că intenționează să demonteze tancul sovietic de pe teritoriul Brigăzii de Infanterie Motorizată „Ştefan cel Mare”, „pentru ca soldații moldoveni să nu se mai formeze, educați prin simboluri militare sovietice”.

Concluzie: Stimați deputați PSRM (partid parlamentar), ce e cu populismul acesta ieftin. Aveți deja „Prezident”. Nu credeți că ar trebui să vă apucați de lucru? …. sunt chestiuni cu mult mai serioase în Republica Moldova. Oare faptul cum ați fost întîmpinați în or. Ceadîr-Lunga nu vă pune pe gînduri, căci în UTA Găgăuz-Yeri candidatul formațiunii voastre a acumulat 99% procente iar în primul tur al alegerilor locale din Adunarea Populară Găgăuz-Yeri doar 2 din 17 candidați PSRM au acces?

Vedeți articolul:Alegeri parlamentare/prezidențiale vs alegeri locale. Efectul „găgăuz”.

Faptul că încercați să destabilizați situația în regiune (hotarul cu România) încercînd să împărțiți populația în „pro tanc” și „contra” aplicînd principiul Devide et impera (Dezbină și condu) nu o să aibă efect de lungă durată. Amintiți că aici a  activat după cel de-al doilea război mondial Organizația „Armata Neagră”, a căror urme încă se mai păstrează la nivel de subconștient.

Stimate domn deputat Mitriuc, decît ați investi în formațiune politică, mai bine ați revedea strategia de dezvoltare a afacerii dumneavoastră în or. Ungheni prin înlocuirea transportului public sau cel puți renovarea, că cum spunea un cetățean al or. Ungheni, „rutierile companii dumneavoastră sunt de-o vîrstă cu tancul”.

De acest lucru are nevoie electoratul, nu de povești cu tancuri și zmei.

Vedeți și rezultatele scrutinul prezidențial în r. Ungheni: Rezultatele alegerilor prezidențiale din „Poarta de Vest al Republicii Moldova” – Ungheni.

P.S.: Cel ce își uită istoria, nu poate avea parte de viitor”.

6 Comments so far:

  1. bravo, ai concluzionat foarte bine.

  2. […] era „vânată” şi ea, dar a scăpat schimbându-şi mereu  locul de trai. Ea locuia la Ungheni şi avea două fete. Antocenii erau nişte intelectuali basarabeni cu studii româneşti. Alexandru […]

  3. […] înregistrarea în Armorialul General al Republicii Moldova a stemei şi drapelului orașului Cornești, raionul Ungheni, aprobate prin Decizia Consiliului Orășenesc Cornești nr. 4/6 din 26 mai 2017 […]

  4. […] orășelul Cornești din raionul Ungheni, a fost inaugurat la 4 ianuarie 2018, un nou sediu al stației de asistență […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte