Cele mai brutale 7 instrumente de tortură din istorie.

Home  >>  Arme  >>  Cele mai brutale 7 instrumente de tortură din istorie.

Cele mai brutale 7 instrumente de tortură din istorie.

15
dec.,2015

1

În prezent, despre tortură nici nu poate fi vorba, dar nu cu mult timp în urmă, întreaga „civilizație” Europeană a fost  până la urechi în sânge. Din închisori se auzeau țipete îngrozitoare ale persoanelor condamnate, orașele și castelele erau îmbibate de mirosuri de cadavre, chiar și copiii mici se  jucau în siguranță cu capete de oameni proaspăt tăiate.

  1. Tragerea în țeapă

Vlad Țepeș

După cum cunoaște, domnul român al Munteniei –  Vlad Țepeș supranumit și Vlad Drăculea (sau Dracula, de către străini) iubea să execute dușmanii, în special pe otomani prin trasul în țeapă. Dușmanul era pus cu forța în țeapă, iar apoi ridicat vertical astfel încît țeapa străpungea corpul datorită greutății propriului corp  și la sfârșitul țîșnea prin  gură. Moartea dura timp de aproximativ 3 zile. Această metodă a fost aplicată asupra a 20 – 30 de mii de oameni.

 2. Leagănul lui Iuda

Leagănul lui Iuda

Aceasta piramida străpungea încet persoana în detrimentul forței de gravitație. Victima era poziționată în partea de sus și pentru efect mai mare, la picioarele se agățau sarcini. Omul se rupea încet, și uneori execuție dura mai multe zile. Dispozitivul era foarte rar spălat, astfel că, înainte de moartea victimei  suferea de infecții.

3. Pantalonii morții

Pantalonii morții

Executarea pedepsei seamănă a instrument primitiv. Asupra victimei (de obicei, un eretic) purtau pantaloni de metal și erau agățați de un copac în aer liber. Încet și dureros mureau  fiind mâncați de viu de către păsări și animale.

   4. Cuierul

cuierul

În timp ce în instrumentele anterioare de tortură aveau la bază forța gravitației, la baza cuierului funcționa principiul puterii umane. Mâinile și picioarele victimei erau legat de un suport special, după care călăul începea să întoarcă maneta, care se întindea suprafața pe care se afla victima. Articulațiilor și ligamentele se rupeau, și, uneori chiar și membrele. Durerea și rănile adânci erau provocate de spini .

5. Roata Ecaterinei

roata ecaterinei

În Evul Mediu cea mai iubită formă de tortură era cea lentă. De roată era legată victima, după care călăul lovea cu un ciocan imens din fier. După ce brațele și picioarele erau fracturate, omul era lăsat să moară în baza deshidratării. De asemenea, se practica milostenia față de victimă, prin conceptul de „accident vascular cerebral Dumnezeesc”, atunci cînd călăul lovea direct în organele vitale, ducînd la moarte aproape instantanee.

6. Spărgătoarea capurilor

spărgătorul de capuri

Inchiziția spaniolă a executat în acest mod, mii de „eretici și păcătoși.” Maxilarul inferior este fixat în zona bărbii, iar capacul de oțel uzat asupra craniului. Cu un șurub capul victimei era străpuns. Dacă tortura era oprită în timpul procesului, persoana rămînea cu leziuni grave ale maxilarului, ochilor sau creierului.

  7. Cleștele

cleștele

Nu moartea speria călăii din acele vremuri ci faptul că, după „prelucrarea” oamenii pe viața rămîneau infirmi. Cuțitele-clește erau folosite pentru a „ronțăi” brațe și picioare. Numărul de dinți ar putea varia de la trei la câteva zeci. Pentru a spori durerea provocată, dinții erau înfierbîntați.

 

One Comment so far:

  1. Vali Crintea spune:

    Multi nevinovati au cazut victime si stau sa ma gandesc cecs.ar intampla daca acele „greseli”crunt pedepsite in istoria omenirii ar fi identificate in societatea actuala si pedepsite la fel….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte