Drapelele unor state – 25 imagini ciudate.

Home  >>  Europa  >>  Drapelele unor state – 25 imagini ciudate.

Drapelele unor state – 25 imagini ciudate.

26
iun.,2015

2

Drapelul național – una din cele mai importante și venerate simboluri al țării. Ca o regulă, motivele descrise pe steagul, reflectă istoria și cultura statului. În ciuda faptului că cele mai multe dintre drapelul naționale au diferite forme geometrice, simboluri comune în diferite culori. Aici sunt 25 dintre lucrurile cele mai bizare găsite pe steagurile din diferite țări.

25. Mozambic

Mozambic

Drapelul național al Republicii Mozambic este „decorat” arma AK-47, simbolizând protecția și vigilență. Cartea deschisă reprezintă importanța educației, sapă – agricultura.

24. Butan

Statul Bhutan a plasate pe drapelul național un dragon – Un simbol important pentru multe țări din Asia. Galben – tradiția și roșu – religia budistă.

23. Swazilan

Scut alb și negru înseamnă că persoanele cu diferite culori ale pielii locuiesc împreună. În plus, steagul prezintă două sulițe, trei pene albastre. Acest simbol poate folosi doar (penele) de regele țării.

22. Kîrgîstan

Soarele, linii încrucișate, o coroană stilizată este structura tradițională a Kârgâzstan – iurtele. 40 raze identice ale soarelui reprezintă 40 triburi kirghize unit împotriva mongolilor, sub conducerea eroului epic Manas.

21. Belize

Designul drapelului este foarte complex. În centrul său sunt prezentate scene ale exploatării negrilor și metiși înarmați cu instrumente. 50 frunze verzi simbolizează industria lemnului, care este cel mai mare sector industrial al țării.

20. Libia

Acest flag a fost folosit în anii 1977-2011. El a fost singurul drapel monoton, fără de proiectare în lume. A fost ales de Muammar Gaddafi, pentru a comemora filosofia sa politică și islamul. După 2011 a fost restabilită versiune anterioară a drapelului.

19. Nepal

Aceasta este singurul drapel din lume care nu are formă dreptunghiulară. Se compune din două triunghiuri cu semiluna și soarele.

18. Kenia

Pe drapel este desenat 2 sulițe și un scut, care, împreună cu culoarea roșie simbolizează dominant apărarea țării și sângele vărsat în lupta pentru independență. Negru înseamnă oamenii din țară, și banda verde – peisaj.

17. Insula Man

Pe drapelul sunt plasate trei picioare, cu pinteni de aur pe un fond roșu. Oficial cunoscut sub numele de triskelion, acest simbol ciudat a fost folosit de vechii oamenii din Micene si Lycia.

16. Cipru

Din 1960, steagul statului Cipru este înfățișat cu două ramuri de măslin sub harta insulei. Ramurile de măslin și fundal alb simbolizeaza pacea, și portocaliu – depozite mari de minereu de cupru.

15. Uganda

În centrul drapelului este desenat cocostîrcul gri – originar din savana africană. Negru simbolizeaza poporul african, galben – soarele Africii și roșu – frăției. Pasăre cu piciorul ridicat simbolizează deplasarea țării înainte.

14. Greanada

Cele 6 stele galbene marchează șase regiuni ale țării. Steaua centrală în cerc roșu – este capitala Sf. Gheorghe, iar micul caracterul din stânga – nucușoara. Roșie înseamnă curaj și vitalitate, galben – înțelepciune și uri oamenilor, verde – vegetației și agriculturii.

13. Mongolia

Pe una dintre cele trei benzi ale drapelului Mongoliei este desenat simbolul național – soёmbo, format din imagini de foc, soare, lună, pământ, apă și un semn de Yin Yang. Albastru – cerul, roșu – abilitatea de Mongolia de a prospera în condiții dificile.

12. Arabia Saudită

Fundal verde de pe drapel simbolizează regia Islamică, sabia – puterea militară, inscripția în limba arabă de pe sabie – declarație de credință islamică „shahada”.

11. Ecuador

Steagul este format din trei benzi, cu o stemă extrem de complexă în centrul, care descrie Muntele Kimborazo, râul, barca, soare, sulițe, dafin și frunze de palmier, precum și mai multe alte elemente asociate cu țara. Mai presus de toate acesta stă Condorul, care simbolizează puterea Ecuador.

10. Angola

Roata dințată de pe acest steag simbolizează industria, un machete – țărănimea și lupta armată. Steagul a fost adoptat în 1975, când guvernul marxist (aliat URSS) se afla la conducerea Angolei.

9. Gibraltar

Castel roșu cu trei turnuri simbolizează Regatului Castilia – un regat medieval mare și puternic, cheia – ieșirea Gibraltarului la Marea Mediterană.

8. Papua-Noua Guinee

Cinci stele dispuse în forma de Crucea Sudului, înseamnă că țara se află în emisfera sudică. Pasărea Paradis este un simbol iconic pentru stat. Ar trebui remarcat faptul că proiectul drapelului a fost creat de o elevă de 15 ani, care a cîștigat concursul național pentru noul design al drapelului național în 1971.

7. Turkmenistan

Aceasta este cel mai detaliat drapel național din lume. Acesta descrie o semilună (simbol al islamului), cinci stele (cinci provincii) și o bandă roșie cu cinci modele complicate de covor incredibil de detaliate, simbolizând cele cinci triburi majore ale Turkmenistanului.

6. Șri Lanka

Leo simbolizează națiunea Sri Lankăi și curajul ei, sabia este capacitatea țării de a se apăra. Frunzele Bo lasă pe colțuri simbolizează tradiția budistă și cele patru virtuți: iubire, compasiune, înțelegere și de autocontrol. Două benzi de pe stânga –  tamilii și mauri, principalele grupuri etnice ale țării.

5. Walles / Țara Galilor

Acest dragon, de asemenea, cunoscut sub numele de Dragonul de  Walles, marchează legendarul rege Cadwaladra, care a domnit în secolul al 7-lea  în Țara Galilor. El este adesea comparat cu balaurul.

4. Insulele Virgine

Drapelul național al insulelor este o versiune simplificată a stema Statelor Unite ale Americii, statul, care administrează regiunea insulei. Trei săgeți în piciorul stâng vulturul – cele trei insule principale din arhipelagul iar literele sub aripi – inițialele statului.

3. Barbados

Tridentul de pe acest steag simbolizează cele trei principii ale democrației.

2. Cambodjia

Una dintre puținele steaguri al cărui element dominant este clădirea – Angkor Wat – clădirii reper pentru Cambodgia și cel mai mare monument religios din lume.

1. Imperiul Benin

Vechiul drapel al Imperiului Benin. Acesta reprezintă un bărbat gol, cu o sabie, tăind capul altei persoane. Originea exacta a steagului este nedefinit. Se crede că imaginea simbolizează grup etnic itsekiri, care a acționat în calitate de intermediari între oamenii din Edo (oamenilor de Benin) și europeni.

2 Comments so far:

  1. Vali Crintea spune:

    bun la categoria ” cultura generala”!

  2. […] Gibraltarul se află în Europa de sud-vest, la sud de Spania, mărginind strâmtoarea Gibraltar, care leagă Mediterana cu Oceanul Atlantic. Pe o parte din teritoriul Gibraltarului se ridică Stânca Gibraltar, cu înălțimea de 426 m. Gibraltar este singurul teritoriu britanic situat în partea continentală a Europei. Acesta însă nu este un stat, ci doar un teritoriu dependent de Marea Britanie. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte