Istoria unui „schimb”. Ce a primit Rusia în schimbul Crimeei în 1954.

Home  >>  Europa  >>  Istoria unui „schimb”. Ce a primit Rusia în schimbul Crimeei în 1954.

Istoria unui „schimb”. Ce a primit Rusia în schimbul Crimeei în 1954.

17
apr.,2014

0

Cel mai interesant fapt al evenimentelor din martie 2014 este că istoria  transferul  Crimeei la RSS Ucraineană de către Nikita Hrușciov , este creditat ca cadou  Kievului , de fapt nu este nu corespunde faptul că acest personaj era secretarul Partidului Comunist al URSS, oficialul nr. 1 în stat . Faptul că evenimentul a avut loc în 19 februarie 1954 , în ajunul a 300 -a aniversare a Slavizării Radei . Și de această dată , Hrușciov însuși  nu se rezolvă nimic, deși el se afla în postul de prim-secretar al Partidului Comunist , din septembrie 1953.
Crimeea a fost transmisă Ucrainei de către G. Malenkov , iar  decretul Prezidiului Sovietului Suprem al URSS  a fost semnat de C. Voroșilov .
Un detaliu detaliu foarte important , despre care rușii, din careva motive , tac rușinos este că, în schimbul Crimeei,  Rusia a primit regiunea Taganrog și terenurile sale limitrofe pe un teritoriul  egal cu peninsula din  Marea Neagră ( Procesul-verbal al Prezidiului Comitetului Central  PCUS nr.  49 din 25 ianuarie 1954) . Pentru aceasta trebuie să adăugăm că Kiev primit în schimbul zonelor bogate în cernoziom – stepe aride și soluri sărate și lipsa sistemelor de irigare, teritorii neelectrificate . Dar astăzi aproape nimeni nu ia în considerare acest lucru . Multora le este să favorabil menționeze că Hrușciov ar fi mulțumit foarte generos statul ucrainean . Dar, de fapt, istoria e alta .

Cu această ocazie, influentul cotidian american The Washington Post a publicat  un articol, autor fiind e Glenn Kessler, unde , în special , se spune că Putin are dreptate în a spune că motivul pentru transferul  Crimeei la RSS Ucraineană nu sunt în totalitate clare , dar afirmația că ei au încălcat ” normele constituționale ” – sofism . In 1954 , Hrusciov nu avea încă puterea deplină și a fost nevoit să obțină aprobarea de la conducerea partidului .Pe 05 februarie 1954 a venit cu inițiativa către Prezidiul Sovietului Suprem al RSFSR  de a transfera Crimeea , și la  19 februarie 1954 Prezidiul Sovietului Suprem al URSS a emis un decret , care la data de 26 aprilie a aceluiași an a fost aprobat de către Sovietul Suprem al URSS .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte