Kalashnikov sau Schmeisser. Cine este autorul armei secolului XXI ?

Home  >>  Europa  >>  Kalashnikov sau Schmeisser. Cine este autorul armei secolului XXI ?

Kalashnikov sau Schmeisser. Cine este autorul armei secolului XXI ?

24
dec.,2013

4

1, Kalașnikov
2. Schmeisser

” În ani 80 de ani, după  vizionarea unui film de război polonez ” „4 tankiști și un cîine” ” cu prietenii de facultate , am râs la faptul că germanii din film aleargă cu o pușcă de asalt Kalașnikov , gîndindu-mă că  realizatorii polonezi nu au avut suficienți bani pentru un Schmeisser ( deși  celebrul pistol mitralieră germană, care stim din filme , nu a fost inventat de Schmeisser, ci de  Vollmer și a fost botezat MP – 40 ) .
Sa dovedit că noi am râs, nefiind informați corect  și această armă de asalt din film – nici mai mult nici mai puțin iera creația   germanului  Hugo Schmeisser , care se numește ” SturmGewehr – 44 ” ( Stg – 44 ) . Creată  în 1943 ,  Wehrmacht-ului a acceptat ca armă pentru înarmare în 1944 . Hugo Schmeisser a dezvoltat arme sub  cartuș de calibru redus 7 , 62 pentru un nou tip de armă (calibru cartușelor Kalașnikov, prezent) .  Provoaca uimitor – Kalashnikov pușcă privit ca două mazăre similare .      Există numeroase dispute tehnice , dar esența rămâne esența – Kalashnikov este din punct de vedere tehnic o ” clonă ”  a ” SturmGewehr – 44 ” Interesant este  atunci când studiem problema mai departe : la fabrica Izhevsk în 1947 ” constructorul ” Kalashnikov ,la vîrsta de  27 de ani , care  lucra în departamentul de testare de armament , și în același timp secretar al organizației Komsomol , un om a cărui arme inventate nu au avut nici un succes și nu au fost puse în serie (la acel moment avea 2 arme inventate : un pistol mitralieră și carabină cu înmulțire taxată ) ” brusc ” a creeat cea mai bună  arme din lume . Data ciudată a ” invenție ” AK – 47 : 1947 , nu înainte de război , în timpul , sau 10 ani mai târziu . Apoi, începe mai interesant . Ce crezi , unde în 1947 a fost în vârstă de 63 de ani Hugo Schmeisser , un designer talentat , dezvoltator de acest lucru foarte ” SturmGewehr – 44 ” ? El a lucrat la acest moment , ” ucenic ” în Kalashnikov ! Începând cu octombrie 1946 Hugo Schmeisser cu forța ( la fel ca toate specialiștii germani , care se află pe teritoriul controlat de către Uniunea Sovietică , fără excepție, în toate domeniile de echipamente militare ) i se ordonă să lucreze un expert în arme de calibru mic  pentru câțiva ani în Uniunea Sovietică , în zona  Ural . Hugo Schmeisser a ajuns la fabrica Ijmaș, fiind cazat în or. Ijevsk . La începutul anilor 50-e Schmeisser ,bolnav pe moarte , a fost lansat să plece în Germania , unde a murit în 1953 . Hugo Schmeisser a fost un om modest , când a fost întrebat despre rolul său în crearea de AK – 47 el a spus : ” . Am dat câteva sfaturi utile ” Și acum cred că , avînd argumente și fapte, te pune pe gînduri , cine este autorul celebrului automat? Tanchistul în vârstă de 27 de ani ( cine a fost de fapt  Kalashnikov ) , sau constructorul german în varsta de 63 de ani?

kalasni4

Kalașnikov și Hugo Schmeisser

De asemenea, este interesant faptul că premii pentru  Kalashniko, au început să îi vină rusului în perioadă modernă, cu mult timp după al doilea-a război mondial , și  Kalașnikov nu a construit nimic mai mult decât modificări ale mașinii ( Schmeisser ? )  ( AKM , RPK , PC , FCT , AK – 74 ) ..
La fel de interesant este și istoria pistoletului sovietic Makarov ( care în mod surprinzător , de asemenea, a apărut aproape imediat după războiul din 1948) este remarcabil de similar cu Walther PPK

Iată în așa mod, întrega Terra, cu toți locuitorii ei, a fost manipulată (și va fi) mai mult de 60 ani cu privire la autorul celei mai eficiente arme de luptă inventate de omenire pînă în prezent ….

sursa: Schmeisser – Kalașnikov

4 Comments so far:

  1. O tema interesanta.Bravo!…

  2. marinbodrug spune:

    Mai că toate realizările URSS – ului după al doilea război mondial au fost plagiate de la germani sau chiar preluate integral, redenumindu-le sau atribuidusi-le lor!

  3. […] Articol similar: Kalashnikov sau Schmeisser. Cine este autorul armei secolului XXI ? […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte