Candidat la funcția de Prim-Ministru în Moldova – mărul discordiei ex-AIE 2

Home  >>  Marin Bodrug  >>  Candidat la funcția de Prim-Ministru în Moldova – mărul discordiei ex-AIE 2

Candidat la funcția de Prim-Ministru în Moldova – mărul discordiei ex-AIE 2

2
apr.,2013

11

Guvernul ChișinăuÎmi place afirmația politologului Mihaes Roman, expusă în cadrul unei emisiuni live la Publika TV: „Un premier care a căzut pe moțiune de cenzură, nu mai poate fi premier”. Ce fel de doleanțe mai are Vlad Filat dacă a fost demis prin moțiune de cenzură, cum poți opta din nou la fotoliul de prim-ministru dacă te-au demis legal. Numai în Republica Moldova se pot întîmpla asemenea cazuri.
         O altă problemă, cum pute accepta restabilirea aceluiaș cabinet de miniștri, dacă avem  miniștru cu portofoliu au dosare penale privind activitatea lor de miniștri:

1. Andrei Usatâi , ministru în exerciții al sănătății  (propus de PLDM) acuzat de  „instituirea ilegală a ipotecii asupra 546 de metri pătraţi din Spitalul Clinic Republican”;

2.Boris Focşa , ministrul în exercițiu al culturii (propus de PDM) au fost citat pentru a fi audiat în calitate de suspecţi pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu,  „vânzarea ilegală a edificiilor (monumente istorice)” din centrul Chişinăului, potrivit CNA.

3.Veaceslav Negruţă, ministrului în exercițiu al finanţelor  (propus de PLDM) a fost deschis un dosar penal, de asemenea pentru abuz în serviciu.

Candidat la funcția de Prim - Ministru Pentru, ca să ieșim , cît de cît, din această criză, avem nevoie de produse politice noi, persoane tehnocrate care ar face față problemelor și strategiilor asumate de Republica Moldova, iar formațiunile politice, ar trebuie să facă cedări și să meargă la compromisuri (excluderea candidaturii Filat) și negocierea nu doar în cadrul ex- AIE dar și cu luarea în considerație a opțiunilor opoziției parlamentare cît și a independențelor parlamentari, așa numitele grupuri……

Dumnezeu să binecuvînteze Moldova și candidatul optim pentru funcția de Prim-Ministru….

 

 

11 Comments so far:

 1. Popateapa spune:

  Cumva te referi la situația din românia când avem la Cotroceni un președinte demis? Sau Vlad Filat este un Boc de pe meleaguri moldovene? Mai departe numai de bine!

  • marinbodrug spune:

   Aşa şi este – două state româneşti cu aceleaşi destine. Numai că în R. Moldova problema e mai acută!

   • Popateapa spune:

    Crezi ca la noi fug cu covrigi în coada? 🙂

    • marinbodrug spune:

     Cel mai interesant e faptul că astăzi, 7 aprilie 2013, la 4 ani de la evenimentele din 2009, cînd am răsturnat carul comuniştilor, nimic nu e clarificat ci doar politicienii îşi fac PR pe seama acestui eveniment!

     • Popateapa spune:

      Est i tânăr rău dacă poți sa crezi crezi ca politicienii folosesc dictonul „Totul pentru popor, nimic prin popor” al lui Iosif al II lea.
      Ei folosesc sloganul „Totul de la popor, nimic pentru popor”

 2. Ipu Ipu spune:

  Noi ne-am învățat de mult cu astfel de situații.
  Te invit pe http://www.ziarulluiipu.ro

 3. […] Meteoritul Celiabinsk a trecut şi s-a așezat pe Pământ. Ipoteza din ultima parte a articolului din Vocea Rusiei este cât se poate de plauzibilă. Totodată ea demonstrează cât de inutilă este baza de la Deveselu, care nu pare decât un mod de subjugare a României de către americani. Dar construirea acestei baze îi determină pe ruși să facă şi ei ceva pentru a contracara pe americani. Meteoritul Celiabinsk nu este decât o demonstrație a cosmosului. Sunt sigur de faptul că dacă vor să ne cucerească Ruşi sau orice altă ţară o vor putea face cu zece baze Deveselu. Şi apoi de ce să mă apăr de ruşi sau terorişti când în secunda următoare mor din cauza unui meteorit sau cutremur. […]

 4. […] Meteoritul Celiabinsk a trecut şi s-a așezat pe Pământ. Ipoteza din ultima parte a articolului din Vocea Rusiei este cât se poate de plauzibilă. Totodată ea demonstrează cât de inutilă este baza de la Deveselu, care nu pare decât un mod de subjugare a României de către americani. Dar construirea acestei baze îi determină pe ruși să facă şi ei ceva pentru a contracara pe americani. Meteoritul Celiabinsk nu este decât o demonstrație a cosmosului. Sunt sigur de faptul că dacă vor să ne cucerească Ruşi sau orice altă ţară o vor putea face cu zece baze Deveselu. Şi apoi de ce să mă apăr de ruşi sau terorişti când în secunda următoare mor din cauza unui meteorit sau cutremur. […]

 5. La moment, 25.04.2013 – noul prim-ministru interimar este Iurie Leancă 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte