Grupările teroriste după Dicționarul Societăților Secret (part I)

Home  >>  Teoria conspirației  >>  Grupările teroriste după Dicționarul Societăților Secret (part I)

Grupările teroriste după Dicționarul Societăților Secret (part I)

20
oct.,2012

0

„Terorismul este o tactică de luptă neconvențională folosită pentru atingerea unor obiective politice. El se bazează pe acte de violență spectaculară acționate asupra unor populații neimplicate în mod direct în conflict dar cu potențial de presiune asupra conducerii (stat , organizații, categorii sociale sau, împotriva unui grup de persoane civile) în sensul scontat de teroriști – producerea unui efect psihologic generalizat de panică și intimidare, augmentat de folosirea manipulativă a mediei, cu scopul atingerii unui obiectiv greu de realizat prin mijloace democratice sau convenționale”  după wikipedia.org

După Codul Regulamentului Federal al SUA, terorismul este:„ Folosirea calculată a violenței ilegale pentru a instaura frica, în vederea intimidării sau pedepsirii guvernelor sau societăților, pentru atingerea unor scopuri în general politice, religioase sau ideologice.”

În continuare vrea să vă fac cunoștință cu cîteva grupări teroriste din prezent și din trecutul apropiat care au fost adunate de Michael Benson în cartea sa „Dicționarul Societăților Secrete”:

1. Al-jihad – grup militant islamic care operează în Egipt împotriva guvernului egiptean și al creștinilor, a israelienilor și-a occidentalilor care se află pe pămîntul egiptean. Acest grup care lucrează împreună cu Al-Queda, este suspectat că ar fi implicat în atacurile cu bombă din 1998 asupra Ambasadei SUA din Kenya și asupra distrugătorului american Cole.

2. Al-Qaeda – grupul aflat în spatele atacurilor teroriste asupra Pentagonului din Washington D. C. și World Wide Center din New York din  11.09.2001 (după sursele oficiale, care vin în contradicție cu teoria conspirației și cu tendințele geopolitice ala guvernului de la Washington). Al-Qaeda înseamnă în arabă „bază” și a fost înființată în 1989 de către Osama bin Laden și Muhammad Atef. Conform unei acuzații formulate de guvernul american împotriva organizației în noiembrie 1998, Al-Qaeda era: „un grup terorist internațional…..care avea drept scop să opună guvernele nonislamice prin forță și violență. Unul din principalele obiective ale Al-Qaeda era să alunge trupele SUA din Arabia Saudită și din Somalia prin violență. Al-Qaeda avea o structură de comandă și de control care includea un majilis al shura  ( consiliu consultativ) care discuta și aproba acțiunile cele mai importante, printre care acțiunile teroriste”.
Atît Atef, cît și bin Laden făceau parte din acest consiliu. Al-Qaeda avea legături cu alte  „organizații teroriste care operau sub umbrela sa”, printre care se număra grupul AL-Jihad din Egipt, Grupul islamic condus de Shaykh umar Abel-al-Rahman, și alte grupuri ce predicau războiul sfînt din alte țări.
Aceeași acuzație mai specifica: „De asemenea, Al-Qaeda a încheiat alianțe cu Frontul Național islamic din Sudan și cu reprezentanți ai guvernului iranian și cu grupul său terorist asociat, Hezbollah, cu scopul de-a colabora împotriva inamicilor săi comuni din Europa și America”. Pentru a duce la sfîrșit această combinație, bin Laden și alții „au înființat tabere de instruire în diverse zone, printre care: Afganistan, Pakistan, Somalia și Kenya pentru a fi utilizate de Al-Qaeda și grupărilor sale afiliate”. Bin Laden și ceilalți au furnizat arme și bani pentru membrii Al-Qaeda și grupurilor teroriste asociate din diverse țări ale lumii.
Bin Laden a stabilit cartierul generala în Khartoum, Sudan, în 1991, unde a demarat o serie de afaceri, printre care două companii de investiții, o companie agricolă, una de construcții și una de transport, toate „operînd cu scopul de-a furniza venituri și sprijin pentru Al-Qaeda și acoperire pentru aciziții de explozibile, arme și substanțe chimice și pentru deplasarea agenților Al-Qaeda”.
Bin Laden a emis mai multe fatwah-uri ( decizii bazate pe legea islamică) în care afirma că forțele america și europene cantonate în Arabia Saudită, Yemen și Cornul Africii, trebuie să fie atacate. Membrii Al-Qaeda „au oferit instruire și asistență militară triburilor somaleze care se opuneau intervenției ONU în Somalia…….Pe 3 și 4 octombrie 1993, în Mogadishu , persoanele antrenate de Al-Qaeda au lansat un atac asupra personalului SUA care se afla în Somalia ca  parte a operațiunii „Redarea Speranței”, atac ce a dus la uciderea a 18 militari din armata SUA”.W
Bin Laden și ceilalți au încercat să procure componente de armă nucleară și chimice. Toate aceste se întămplau înainte de 11 septembrie.
Ca reacție la atacurile din 11.09.2001, survolează teritoriul Afganistanului pentru a răsturna de la putere pe talibani, care îl adăposteau pe liderul organizației, bin Laden în tabere de instruire Al-Qaeda, iar Președintele SUA – George. W. Bush cere militarilor să-l captureze mort sau viu .

3. Ansar Al-Islam  – grup kurd aflat în strînse legături cu Al-Qaeda și cu rețeaua Al-Zarqawi. Acest grup este  bănuit că ar fi coordonat atacurile sinucigașe simultane cu bombă asupra sediilor a două partide politice kurde din nordul Irakului în 2004. Înainte de invazia americană din 2003, se presupune că acest grup avea și o fabrică de ricin otrăvitor în apropierea graniței dintre Iran și Iak

4. Armata de Eliberare Națională (ELN) – grup marxist de gherilă care operează în afara Columbiei. Membrii acesteia răpesc oameni de afcere străini pentru răscumpărare.

5. Armata Republicană Irlandeză (IRA) – formată în 1969 ca aripă clandestină armată a Sinn Fein, mișcare politică legală dedicată alungării forțelor britanice din Irlanda de Nord și unificării Irlandei. IRA este o organizație marxistă, împărțită în celule mici, foarte strîns legate între ele. Membrii IRA au folosit atacurile cu bombă, asasinatele, răpirile, bătăile, șantajul și jaful asupra oficialilor britanici, asupra armate și poliției britanice din Irlanda de Nord și asupra grupărilor paramilitare loialiste nord-irlandiste.

partea I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte