Eliberaţi-l pe Alexandru Ursu!

Home  >>  Uncategorized  >>  Eliberaţi-l pe Alexandru Ursu!

Eliberaţi-l pe Alexandru Ursu!

11
iul.,2012

0
    ,,La 21 iulie 2009, ALEXANDRU URSU, colaborator al Ministerului Afacerilor Interne al R.Moldova (inspector de sector Hagimus, r-nul Căușeni) a fost sechestrat de către reprezentanții miliției ilegale din or. Bender. Ulterior, aceste structuri ilegale l-au privat arbitrar de libertate pe un termen de 15 ani închisoare.

Potrivit rudelor și avocaților, la moment, Alexandru Ursu este deţinut în Închisoarea nr.1 din Hlinaia, Grigoriopol. În celulă este deținut împreună cu alte persoane bolnave de hepatită, tuberculoză și HIV/SIDA. În ianuarie 2012, ultimul a suferit un insult, care poate fi repetat din cauza condițiilor inumane de detenție.

Asociaţia „Promo-LEX” , care monitorizează respectarea drepturilor cetăţenilor în regiunea transnistreană, îşi exprimă îngrijorarea privind libertatea şi securitatea poliţistului „condamnat” de administrația de-facto. Conform art.29 din Legea nr.416 din 18.12.1990 cu privire la poliție „colaboratorul poliţiei este persoană inviolabilă şi se află sub protecţia statului. Persoana, onoarea şi demnitatea lui sunt ocrotite de lege”.

Asociația „Promo-LEX” consideră că detenţia lui Alexandru Ursu rămâne o gravă problemă pentru autorităţile Republicii Moldova, deoarece locuitorilor și cetățenilor domiciliaţi în regiunea de est a R. Moldova, nu le sunt asigurate şi protejate drepturile şi libertăţile fundamentale.

La 21 iulie 2012 se vor împlini 3 ani de detenție ilegală a cetățeanului Ursu Alexandru de către structurile de la Tiraspol. În această perioadă, autoritățile constituționale R. Moldova nu au depus eforturi semnificative în vederea eliberării polițistului din detenția ilegală.

În acest context, având în vedere faptul că la 12-13 iulie 2012 va avea loc reuniunea formală 5+2 la Viena, precum și declarațiile reprezentanților Guvernului privind intenția de a discuta acest subiect-caz în cadrul reuniunii 5+2 de la Viena, SOLICITĂM:

– INCLUDEREA pe agenda discuțiilor de la Viena a subiectului legat de situația lui Alexandru Ursu precum și eliberarea imediată și necondițională din detenția ilegală;

– IMPLICAREA activă şi efectivă în apărarea drepturilor colaboratorului de poliţie, Alexandru Ursu, condamnat ilegal de administrația de la Tiraspol;

– INTENSIFICAREA eforturilor în vederea identificării unui instrument credibil, legal și eficient de apărare și garantare a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului pentru locuitorii și cetățenii domiciliați în regiunea transnistreană.”

    După ce am citit această ştire, eu ca cetăţean al Republicii Moldova, nu pot rămâne indiferent făţă de soarta colaboratorului de poliţie Alexandru Ursu. Îndemn pe fiecare să semneze această petiţi online, pentru ca cei de la Promo-Lex să poată întreprinde ceva pe lîngă reuniunea formală 5+2 de la Viena. Să nu fim indiferenţi şi să ne susţinem cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului să nu sufere din cauza autorităţilor, fie separatiste (Tiraspol), fie constituţionale (Chişinău).

Aici puteţi semna petiţia:

http://www.petitieonline.com/eliberate_alexandru_ursu_eliberai-l_pe_alexandru_ursu_o#form

sursa: https://www.facebook.com/events/476446295717159/476462499048872/?notif_t=plan_mall_activity

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte